0

Snowboardy Rossignol

Příjemné osvěžení na snowboardovém trhu, to jsou snowboardy Rossignol! Vyznačují se kvalitou zpracování, prvotřídním výkonem a několika oceněními magazínu Snowboarder v kategorii GoodWood.

Kategorie v současnosti bohužel neobsahuje žádné položky

HISTORIE ZNAČKY ROSSIGNOL

ÚPLNÝ ZAČÁTEK

Jaké byly myšlenky Abela Rossignola, když ze své dílny ve Voironu ve francouzském departementu Isère hleděl na zasněžené vrcholky hory le Sappey-en Chartreuse? Pravděpodobně stejné jako Roger Abondance o sto let později, v důchodu, bývalá závodní hvězda, která přiznává, že se jí v noci zdá o tom, že stále vyrábí lyže. Když Abel v roce 1907 leštil své první proužky dřeva, netušil, že o sto let později bude jeho jméno patřit přední světové značce lyží.

1936

Émile Allais, medailista v kombinaci a slalomu na olympijských hrách 1936, budoucí mistr světa na lyžích "Rossignol" z roku 1937, spolupracoval s Abelem Rossignolem od roku 1936. Podepsali spolu sponzorskou smlouvu, pravděpodobně první svého druhu!

1956

Laurent Boix-Vives koupil společnost, aby ji transformoval a rozvíjel, a jednoduše z ní udělal největší úspěch v tehdy ještě ne lyžařském průmyslu.

Boix-Vivesovi bylo 29 let a okamžitě se rozhodl soustředit výrobu na lyže a upustil od podnikání v oblasti soustružení dřeva. Ujistil se, že má podporu Emila Allaise.

V roce 1956 se vyrábělo 8 000 párů ročně, o pět let později to bylo 50 000 párů a v roce 1986 opouštělo mezinárodní továrny skupiny 8 000 párů denně. Z řemeslného podniku udělal průmyslového lídra ve svém oboru.

1970

Rossignol se stává číslem jedna ve výrobě lyží.

1987

V tomto roce spatřil světlo světa první snowboard Rossignol

Jonas Emery, JF Pelchat, Dave Seoane, Travis Rice, Xavier de Le Rue, Todd Richards, Jeremy Jones, jedni z nejlepších freeriderů byli součástí Rossignol Snowboards teamu.

1989

Světlo světa spatřily první lyžařské boty Rossignol. Některé modely lyžařských bot Rossignol z 90. let: R900, Course K, Mid, Soft.

1996

Rossignol vstupuje do segmentu lyžařského oblečení. 

Program Apparel byl zahájen juniorským programem, jehož cílem bylo vybavit kluby v souvislosti s úspěšným lyžařským příběhem Yellow Power 7S.

1998

Začátek éry freestyle lyží.

Candide Thovex, Tanner Hall, Kevin Rolland, Manu Gaidet, ti všichni byli součástí týmu Rossignol na freeridové a freestylové scéně. Bandit a Scratch se staly ikonickými lyžemi tohoto období, které obnovily lyžařský průmysl.

2014-22

27 medailí ze Soči 2014.
39 medailí v Pchjongčchangu 2018.
31 medailí v Pekingu v roce 2022.